Tuesday 27 October 2020

အဆင့်မြင့်ကြက်ဥပြုတ်

ကြက်ဥပြုတ်ကို အရသာရှိအောင် ပြုတ်တတ်ရင် စားလို့သိပ်ကောင်းတာ
ကြက်ဥပြုတ်မှာ အပြင်အကာသားက မာမာကြီးမဖြစ်ဘဲ အနေတော် နူးညံ့တဲ့အနေအထားလေးနဲ့ ၊ အနှစ်ကလည်း အရည်တွေ ခဲကာစ စိမ့်နေတဲ့ အရသာလေးနဲ့ ဖြစ်ဖို့ဆိုတာ ပြုတ်တဲ့အခါ အတိုင်းအဆ အင်မတန် အရေးကြီးတာ
.
ကြက်ဥပြုတ်တာများ လွယ်တာပေါ့လို့ ပြောလို့ရတာပေါ့၊ ဒါပေသိ အထက်မှာ ပြောခဲ့တဲ့ အရသာနဲ့ နူးညံ့မှုကို ရဖို့ကတော့ အတိုင်းအဆ လိုတယ်
.
ကြက်ဥပြုတ်ဖို့အတွက် ကြက်ဥမြုပ်လောက်တဲ့ ရေကို အိုးထဲထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ရတယ်၊ ရေဆူပြီဆိုမှ ကြက်ဥကို ထည့်ရတာ၊ ထည့်တဲ့အခါမှာလည်း ကြက်ဥကို ရေနွေးပူပူထဲ ပစ်ထည့်လိုက်ရင် ကွဲတတ်တယ်၊ ကြက်ဥကွဲသွားရင် ကြက်ဥထဲက အရည်တွေ အပြင်ထွက်ပြီး ပျက်ကရောပဲ၊ ဒါကြောင့် ကြက်ဥကို ဇွန်းလေးနဲ့ အသာယူပြီး ဆူနေတဲ့ ရေထဲကို အသာလေး ထည့်ရတာ
.
ထည့်ပြီးဆိုတာနဲ့ အိုးအဖုံးကို ပိတ်လိုက်၊ ပြီးတာနဲ့ နာရီကို မှတ်ထားတော့
အိုးအဖုံးပိတ်ပြီး ခြောက်မိနစ်တိတိ ဆူနေတဲ့ ရေဆူထဲမှာ အဖုံးပိတ်ပြီး ထားရမယ်
.
ခြောက်မိနစ်ပြည့်ပြီဆိုတာနဲ့ ကြက်ဥကို ဆူနေတဲ့ ရေထဲကနေ ဇွန်းလေးနဲ့ဆယ်ပြီး ရေခဲရေထဲကို စိမ်ထားလိုက်၊ အနည်းဆုံး ငါးမိနစ်စိမ်ရမယ်
ရေခဲရေထဲ ငါးမိနစ်စိမ်ပြီးတာနဲ့ ကြက်ဥလည်း အေးသွားပြီ အခွံနွှာဖို့ အသင့်ဖြစ်ပြီ
.
ကြက်ဥကို ဘေးပတ်ပတ်လည် ခေါက်လိုက်ရင် ကြက်ဥအခွံက အတွင်းသားတွေနဲ့ ကပ်မနေဘဲ ကောင်မလေးကို အင်္ကျီချွတ်သလို သာသာယာယာ ကွာသွားလိမ့်မယ်
.
ပြီးတာနဲ့ ဓားနဲ့ မခွဲဘဲ အပ်ချည်ကြိုး ဒါမှမဟုတ် ဝါယာကြိုးစလေးနဲ့ ကြက်ဥကို လိုသလို ပိုင်းစိတ်ကြည့်လိုက် နူးညံ့တဲ့ အပြင်အကာသားဖြူဖြူလေး အထဲမှာ အရည်က အနှစ်ဖြစ်ခါစ နူးညံ့ပြီး အရသာရှိတဲ့ အနှစ်သားလေးနဲ့ အဆင့်မြင့် ကြက်ဥပြုတ် ရပါပြီ
.
အဲ
တစ်ခုပဲရှိတာ
အရမ်းအရသာရှိတဲ့ အနှစ်သားလေးတွေကို
ဝိတ်ချနေတဲ့အချိန်မှာတော့ မစားသင့်ပါဘူးတဲ့
.
လခွမ်းတဲ့မှဘဲ
အဲ့သည် အနှစ်သားလေး အရသာရှိရှိ စားချင်လို့ ဒီလောက် အလုပ်ရှုပ်ခံပြီးပြုတ်ထားတာကို အနှစ်မစားရဘူးဆိုမှတော့ ဘာအဓိပ္ပာယ်ရှိတော့မှာလဲ
.
ဖာ့ခ်

No comments:

Post a Comment